Guitarmusik som lindring og healing

Det er forlængst slået fast at musik påvirker os mennesker dybt. Musik bruges i dag terapeutisk, bl.a. som  smertelindring, på hospices og plejehjem. Musik kan virke beroligende og nedsætte puls og  hjerterytme. Musik kan give livsglæde og i den sidste svære tid hjælpe med at give slip på livet.

I forbindelse med en afsluttet musikuddannelse i nov. 2016, "Musikdeltid" på Audonicon i Skanderborg, der tager sit udgangs-punkt i Rudolf Steiners (Østrigsk filosof) livssyn og hans filosofi om hvordan musikken påvirker sjælen i mennesket, er den terapeutiske tilgang til musik blevet berørt. Jeg har efterfølgende arbejdet som musikterapeut på et bosted for voksne mennesker med forskellige funktions-nedsættelser og demens.

Jeg henter min inspiration og viden i forskellige retninger indenfor begrebet "musikterapi." Bl.a. hos førnævnte Rudolf Steiner og i den nyere filosofi bl.a. "healing og new age" begrebet, men også stof fra den mere videnskabelige side, med inspiration fra musikterapi-uddannelse på Aalborg universitet. 

I den forbindelse har jeg læst litteratur der omhandler området. Her kan nævnes: Audun Myskja:"Den Musiske medicin" Lars Ole Bonde: "Musik terapi" Daniel Perret:"Musikkens indre vej" Rudolf Steiner:" Det musikalskes væsen "

Hvordan fungerer det !

Musikken jeg spiller, er hovedsaligt  smukke langsomme satser fra "Barokken" af bl.a. Johan Sebastian Bach. Denne type musik kan medvirke til at få pulsen ned. Musikkens puls, ligger med sine 55 til 65 slag i minuttet, tæt på hjertets puls, og kan dermed virke beroligende og angstdæmpene.

Andre typer af musik kan være "romantiske" stykker, samt musik fra "New age/wave/healing" begrebet, som kan skabe en smuk stemning og hjælpe til at give slip på livet når den sidste svære tid nærmer sig. "Den danske sangskat"  indgår ligeledes i min terapi. Det er min erfaring at sang er en god indfaldsvinkel til kontakt.

Seancerne kan foregå individuelt, hvor musikken tilrettelægges udfra det enkelte menneskes behov og tilstand. Eller seancerne kan foregå i f.eks. fællesrummet som en lille koncert, som kan indledes og evt. afsluttes med en fællessang. 

 

 

Jeg bestræber mig på at være diskret men nærværende 

Ring og hør nærmere og aftal en tid for et besøg, hvor jeg fortæller mere om "Guitarterapi"

Tlf: 50482411

Mail: guitarevents53@gmail.com

Jeg donerer 100 kr. for hver 1000 kr. jeg har i indtægt ved guitarterapi til:

www.kræftensbekæmpelse.dk